Kopimage OBVtoernooi2015RZ

Tradities moet je in ere houden. Dus ook in 2015 ons jaarlijks O.B.V. internationaal (ja, de Belgen deden weer mee) open team toernooi, uitstekend georganiseerd door toernooidirecteur René van Heel en zijn teamleden Ilona, Gerben, Manon en Mirthe.

Onder auspiciën van de BBF en met sponsors als Hebris en Paul Kuijpers vond op 26 april het toernooi plaats in sporthal De Leye in Oisterwijk.

De wedstrijden werden gespeeld in vier rondes onderbroken door, ook weer een traditie, een lekkere lunch met soepen, broodjes gezond en vette happen. Goed verzorgd door twee medewerkers van Optisport.

Dit jaar één verandering. Geen snoep, maar de hele dag graaien uit een grote doos met vers fruit, gesponsord door Albert Heijn.

Tussen de wedstrijden door konden de deelnemers een bezoekje brengen aan de winkel van Hebris. Bij Henny kon men terecht voor rackets, kleding, schoenen en andere badmintonartikelen.

Nu over de wedstrijden.

Veertien teams met de meest vreemde, maar ook leuke namen, streden in de A- of B-klasse voor de prijzen. Het waren spannende partijen in de heren- en dames-dubbel en de twee gemengd dubbels met leuke rally’s. Een aantal teams  was zelfs zo aan elkaar gewaagd, dat de gescoorde punten moesten worden vergeleken om de winnaar te bepalen.

Het leverde het volgende resultaat op.

B-klasse

 1. De Klapper
 2. De Olmense Pluimpjes
 3. Just for Fun
 4. De Oirschotse Snoepjes
 5. OBV

A-klasse

 1. The Young Ones
 2. BCG 2
 3. CBA ikodiko
 4. Live Long and Prosper
 5. The Mixed Team
 6. De Oirschotse Kegeltjes
 7. Mission Impossible 2.0
 8. BC Rapid

O.B.V. was vereerd met de komst van wethouder Peter Smit. Hij reikte, geassisteerd door Raoul van Heel de prijzen uit aan de nummers 1, 2 en 3.

Tot slot beloofde de wethouder aan de deelnemers een toernooi in 2017 in een nieuwe sporthal.

Het was weer een geslaagd toernooi. Een promotie voor de badmintonsport. Deelnemers graag weer tot volgend jaar.

René en team bedankt! De hele dag heb ik genoten. De foto’s spreken voor zich.

James van Tongeren,

Een hele trotse voorzitter.

 
 

               VG Paul Kuijpers logo